Schaatsen in Nieuwegein

Schaatsliefhebbers moeten nog even geduld hebben. De baan is nog niet open. Het ijs van de schaatsbaan Parkhout is nog niet dik genoeg. De ijsmeester controleert het ijs elke dag. Volg het laatste nieuws via deze website.

Schaatsbaan Parkhout is een natuurlijke landijsbaan van 400 meter. De ijsbaan ligt in het prachtige Park Oudegein (ingang aan de Geinoord in Nieuwegein). De baan bestaat al ruim 40 jaar en is eigendom van de gemeente Nieuwegein. De gemeente zorgt voor muziek, verlichting en dat de baan goed berijdbaar is.

Winterklaar
Afgelopen maanden is er hard gewerkt om de schaatsbaan winterklaar te maken. De oevers zijn bijgewerkt, het waterpeil is op orde gebracht en de licht- en geluidsinstallatie is getest. Het terrein is met een toegangshek afgesloten en er is een bord geplaatst ‘betreden op eigen risico’. Kortom, de baan is klaar voor gebruik.

IJsdikte
De schaatsbaan mag open als het ijs minimaal 8 cm dik is. Dit zijn de richtlijnen van de KNSB (Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond). Deze dikte is voorlopig nog niet overal bereikt. Als de gemeente de schaatsbaan opent, dan wordt dat kenbaar gemaakt via de website www.nieuwegein.nl. Bij het toegangshek worden er dan fietsenrekken geplaatst en is er toezicht aanwezig. De baan is open van 9.00 uur tot 22.00 uur, ook in het weekeinde en de toegang is gratis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren