Katern

Schapen vernietigen de berenklauw

Schapen in Nieuwegein smullen van berenklauwen. Niet die snacks met satésaus, maar planten. De reuzenberenklauw veroorzaakt ernstige brandwonden bij mensen en je kan er zelfs blind van worden.

Schaapsherder John Sterrenburg heeft in Nieuwegein de strijd aangebonden met de gevaarlijke plant. Het inzetten van de schapen blijkt effectief en een goed voorbeeld van een win-winsituatie: de dieren krijgen te eten en de planten worden geëlimineerd.

“Ze krijgen er misschien wel brandwonden van op de bek, maar de schapen hebben een goede spijsvertering en putten de plant gewoon uit zodat die afsterft”, zegt Sterrenburg.

Veel gemeenten bestrijden de berenklauw nu nog met maaimachines of biologische bestrijdingsmiddelen. Ook Utrecht wil af van de plant. “In het blad, de stengel en de bloemen zit een gevaarlijke stof. Als dat op de huid komt verooorzaakt het blaren en als het in je oog komt kan je zelfs blind worden.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren