Schade aan scholen tijdens Oud & Nieuw afgenomen

Schade veroorzaakt door vandalen aan andermans eigendommen is de VVD Nieuwegein al jaren een doorn in het oog, zo ook aan gemeentelijke eigendommen. Enkele jaren geleden pleitte de VVD voor hekken rondom de scholen om zo het vandalisme aan de schoolgebouwen te beperken. En dat is enorm succesvol gebleken. Sinds de hekken geplaatst zijn, is de schade enorm afgenomen en tijdens de jaarwisseling in het bijzonder.

Tijdens de jaarwisseling van 2006/2007 was de schadepost aan gemeentelijke eigendommen nog zo’n € 60.000,-. Na een door de VVD geïnitieerd besluit om hekken rondom scholen te plaatsen is dit flink afgenomen. Tijdens de jaarwisseling 2012/2013 is er nog maar voor € 700,- aan schade aan gemeentelijke eigendommen geconstateerd, zo blijkt uit cijfers van de gemeente. Hieruit kunnen we afleiden dat het plaatsen van de hekken een goede investering is geweest om uiteindelijk kosten te besparen. Ook het strengere handhavings- en veiligheidsbeleid, wat door de VVD tot stand is gekomen, hebben bij gedragen aan het terugdringen van schades.

De VVD zal blijven kijken hoe we Nieuwegein, niet alleen tijdens de jaarwisseling, maar het hele jaar door veiliger kunnen maken. Dit bijvoorbeeld door het uitbreiden van de mogelijkheden van cameratoezicht en voldoende blauw op straat.

Mark Snoeren
Raadslid VVD Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk