‘Saturday Bluesnight’

Theater De Kom presenteert op zaterdag 8 maart om 20.15 uur haar eerste ‘Saturday Bluesnight’. Net als de optredens in de serie Mooie muziek op Zondag, staan tijdens deze Bluesnight docenten van Kunstencentrum De Kom op de bühne met hun eigen bands. Tijdens de ‘Saturday Bluesnight’ zorgen drie bands, die allen hun sporen in het bluescircuit allang hebben verdiend, voor een avondvullend programma.

Mr. Boogie Woogie & The Firesweep Bluesband. Dit is een rhythm & bluesband met als specialité de la maison ‘Boogie-Woogie’. Pianist, zanger en bandleider Eric-Jan Overbeek kreeg als kind klassiek pianoles, maar werd op dertienjarige leeftijd gegrepen door de ‘boogie woogie’ na het horen van Fats Domino’s ‘Swanee River Hop’.

Opgericht uit liefde voor de blues spelen The Grandsons al geruime tijd met veel succes op de diverse podia en bluesfestivals. Zo zijn zij regelmatig te gast bij de Utrechtse Bluesroute en waren zij supportact van de Amerikaanse bluesband The Red Devels. De muziek laat zich het best omschrijven als ‘Texas Blues’ waarbij The Grandsons zich laten inspireren door artiesten als Albert Collins, Albert King en Stevie Ray Vaughan.

De invloed van de swamp music uit Louisiana is duidelijk te horen in de muziek van ‘La Blusa’. Toch heeft de in 1990 opgerichte band in de loop der tijd een heel eigen geluid gecreëerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk