Katern

Samenwerking Geinbeat en Brood Academie

Het Nieuwegeinse festival Geinbeat gaat dit jaar samenwerken met de Herman Brood Academie, de kweekvijver voor talentvolle muzikanten in Utrecht. Dit meldt het festival op hun website. Een van de twee podia van het festival zal worden omgedoopt tot ‘Herman Brood Academie stage’. Op dit podium zal aanstormend talent van de Herman Brood Academie zich presenteren, waaronder funk/rock band Raise the Ace, hardrock formatie Mary Fields en indie band Echo Movis.

Daarnaast zullen op dit podium verschillende bands optreden die regionaal en landelijk hun sporen al verdiend hebben en hun wortels op het Herman Brood Academie hebben, onder meer The Brahms, dit jaar de winnaar van de grote prijs van Utrecht. Verder zal ook Herman Brood Academie band Rondé hun opwachting maken op Geinbeat. Het is erg snel gegaan met deze band: een half jaar geleden hadden ze landelijk succes met het nummer ‘Run’ en onlangs scoorden ze hun tweede 3FM megahit met hun track ’We Are One’. De band won verder de 3FM Serious Talent Award en staat dit jaar naast Geinbeat op grote festivals zoals Concert at Sea en Lowlands.

Naast de optredens op het Herman Brood Academie Stage, is er ook een indrukwekkend programma op het andere podium, het Geinbeat stage, waar onder andere The Indien, Sue The Night en John Coffey zullen optreden. Op de website van Geinbeat is het volledige programma te vinden. De 21ste editie van Geinbeat vindt plaats op zaterdag 11 juli tussen 13.00 uur en 23.00 uur op het stadsbalkon bij Cityplaza in de binnenstad van Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk