Samenwerken Sociale Diensten

Onderwerp: Voorgenomen samenwerking sociale diensten van de gemeenten Houten, Lopik, Vianen, IJsselstein en Nieuwegein.

Beslispunten:
1. Kennis te nemen van de rapportage van BMC getiteld Schetsontwerp regionale samenwerking Sociale Zaken Lekstroomgemeenten en de daarbij behorende bijlagen, zoals vastgesteld door de bij deze fusie betrokken portefeuillehouders Sociale Zaken en gemeentesecretarissen van de gemeenten Houten, Lopik, Vianen, IJsselstein.
2. Op basis van bovenstaande in te stemmen met de vorming van een regionale uitvoeringsorganisatie Werk en Inkomen van de gemeenten Houten, Lopik, Nieuwegein, Vianen en IJsselstein per 1 januari 2013 (streefdatum).
3. Deze regionale uitvoeringsorganisatie op publiekrechtelijke basis vorm te geven in een Gemeenschappelijke Regeling met een Openbaar Lichaam. De verordende bevoegdheid blijft bij de gemeente Nieuwegein en niet bij de uitvoeringsorganisatie.
4. De regionale uitvoeringsorganisatie Werk en Inkomen door te ontwikkelen o.b.v de eindrapportage `Schetsontwerp regionale samenwerking sociale zaken’ en daarmee de ontwerp- en implementatiefase te starten.
5. Instemmen met het beschikbaar stellen van een uitvoeringsbudget van € 53.065,99 voor het ontwerp, voorbereiding en implementatie van de samenvoeging en dit ten laste te brengen van de stelpost onvoorzien en de post regionale samenwerking 2011.
6. Bijgaand raadsvoorstel en raadsbesluit evenals de eerder vermelde rapportage van BMC. Aan te bieden aan het presidium met het verzoek deze stukken te agenderen voor raadsbehandeling in de maand januari 2012.

Akkoord met voorstel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk