Samenwerken aan een levendige binnenstad

Tien Nieuwegeiners waren bijna 19 jaar zeer betrokken bij de ontwikkeling van de binnenstad. Zij waren lid van de Planbegeleidingscommissie binnenstad en gaven officieel advies aan het college over de binnenstad. De rol van de gemeente verandert echter en zo ook de rol van de commissie. Daarom is op woensdag 22 februari afscheid genomen van de leden.

Hans Adriani (wethouder Binnenstad): ”Wij zijn de commissieleden zeer dankbaar voor hun bijdrage aan de binnenstad. Zij zorgden er in die tijd voor dat de belangen van alle betrokkenen gehoord werden. Inmiddels werken wij samen met allerlei partijen en netwerken in de binnenstad en klinken die belangen luid en duidelijk door. Wij willen we die samenwerking de komende periode verder intensiveren zodat we de binnenstad gezamenlijk verder kunnen vormgeven.”

Nieuwe fase, nieuwe rollen
In de huidige fase van ontwikkeling heeft de gemeente een minder dominante rol dan in beginfase. De visie die voor de binnenstad is in 2013 geactualiseerd en vormt het kader voor toekomstige ontwikkelingen. Deze visie is tot stand gekomen met brede participatie van alle betrokkenen en advies van de adviescommissie. Nu is het voor een groot deel aan marktpartijen om binnen de kaders van deze visie plannen uit te werken en daar de belanghebbenden bij te betrekken. Het gevolg hiervan is dat de rol van de adviescommissie zeer beperkt is geworden.

Meedenken en inspraak
De komende jaren wordt er nog geïnvesteerd in extra woningen op locaties aan de rand van de binnenstad, het tramstation en de levendigheid van de binnenstad.  Inwoners worden uitgenodigd om mee te denken over de plannen op afzonderlijke bouwlocaties zoals HN-locatie, Doorslagzone, stationsgebied en west, maar ook rond andere thema’s zoals de levendigheid  in de binnenstad.  Deze communicatie en participatie vindt in nauwe samenwerking plaats met partners die daarbij een rol spelen.  Daarnaast zijn er natuurlijk de wettelijke regels voor wat betreft inspraak bij voorlopige ontwerpen, de vaststelling van definitieve ontwerpen, bij de bouwvergunningsaanvragen en dergelijke.

Op de foto de leden van de planbegeleidingscommissie

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk