Samenspraakbijeenkomsten

Na groot succes in Woerden en Utrecht gaan de Samenspraakbijeenkomsten nu ook in Zeist georganiseerd worden. Dit zijn bijeenkomsten waarbij ervaringen rondom psychische problemen centraal staan. Het gaat hierbij om problemen in de ruimste zin van het woord.

Wat is samenspraak?
De bedoeling van de samenspraakbijeenkomsten is om psychische problemen -in de ruimste zin van het woord- meer bespreekbaar te maken. Als er psychische problemen ontstaan is dat voor de persoon zelf én voor familie en vrienden een ingrijpende gebeurtenis. Veel van wat tot dan toe gewoon was in het dagelijkse leven en op het werk verliest zijn vanzelfsprekendheid. Daarbij kunnen psychische problemen leiden tot verwijdering tussen mensen. Tijdens de bijeenkomsten gaat u met elkaar in gesprek. Het gaat niet om hulpverlening of het óplossen van problemen maar om het delen van ervaringen.

Voor wie is samenspraak?
Het kan zijn dat u zelf met psychische problemen en met psychisch leed te maken hebt. Bijvoorbeeld door echtscheiding, eenzaamheid, een depressie of omdat u een psychiatrische ziekte hebt. Of u hebt in uw naaste omgeving te maken met iemand die psychische problemen heeft. Bijvoorbeeld omdat uw zoon schizofrenie blijkt te hebben of omdat uw dochter langdurig depressief is. Of uw buurvrouw ligt in scheiding en u ziet dat het helemaal niet goed gaat.
Ook kan het zijn dat u vanuit uw werk te maken krijgt met mensen die psychische problemen hebben. Omdat u bijvoorbeeld hulpverlener bent, of omdat u bij de politie, een woningcorporatie of als huisarts werkzaam bent. Iedereen is welkom. Degene die problemen ervaart en behoefte heeft aan een gesprek. De familie die in eigen kring weinig gehoor vindt voor haar verhaal. Een ieder die meer inzicht wil krijgen in de betekenis en beleving van psychische problemen voor het dagelijks leven.

De Samenspraakbijeenkomsten zijn een samenwerking van Altrecht Preventie, vriendendienst Zeist, Vindicta, DAC Accent. RPC inloop Zeist. Deelname is gratis en u hoeft zich niet van te voren aan te melden.. De data in het voorjaar zijn 5 april, 10 mei en 7 juni.De bijeenkomsten zijn van 20.00 tot 22.00 en zullen gehouden worden bij Meander op de Laan van Vollenhove 1014 te Zeist. Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom en staat de koffie en thee voor u klaar

Voor inlichtingen: Hetty Boven, Altrecht Preventie tel: 030-6999175

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk