Samenscholingsverbod voor de wijk De Doorslag

Als het aan burgemeester Frans Backhuijs ligt krijgt de wijk De Doorslag een samenscholingsverbod. Oorzaak hiervoor is de overlast die de bewoners ondervinden van de hangjeugd in hun wijk. De bewoners voelen zich bedreigd en geintimideerd. Een groep van ongeveer 10 jongeren, die vaak van samenstelling wisselt, zet de wijk stelselmatig op zijn kop, dit al voor langere tijd. Deze week zal juridisch worden gekeken of het samenscholingsverbod ingesteld kan worden. Hiervoor moet een wijziging plaatsvinden in de plaatselijke APV.

Volgens omwonende Monique Berendse is het wachten totdat het goed mis gaat in de wijk. Berendse: ‘Wij zijn echt bang dat er doden gaan vallen, omdat er van andere omstanders is gehoord dat deze groep met messen en wapens loopt. Dit kunnen we niet bewijzen want als we de politie bellen komen ze altijd te laat. We worden uitgekafferd en uitgescholden voor kankerhoer en kankerwijf, het is onze wijk.’ Het probleem speelt al een langere tijd maar sinds een half jaar is het heel erg geworden.

Burgemeester Backhuijs vindt het vervelend voor de bewoners. Al vanaf de zomer probeert de politie de boel in de wijk onder controle te krijgen. Een gesprek met de jongeren heeft niets uitgehaald. De bewoners voelen zich in de steek gelaten door de politie en de gemeente. Backhuijs geeft aan dat als er geen bewijzen zijn de politie niets kan doen. De eerst volgende stap die gezet gaat worden is een samenscholingsverbod waardoor de hangjeugd makkelijker weggestuurd kunnen worden. De identiteit van de groep jongeren is bekend bij de politie. Wellicht ligt hier een nieuwe taak voor het project Wisselgeld dat de Roma in Nieuwegein in toom houdt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk