Samenscholingsverbod niet verlengd

Sinds 15 november 2012 geldt een samenscholingsverbod voor het gebied winkelcentrum De Kauwenhof en park Doorslag. De burgemeester heeft dit ingesteld om de door buurtbewoners ervaren overlast aan banden te leggen. Met het samenscholingsverbod in handen is het voor de politie mogelijk gemaakt om eenvoudiger mensen aan te spreken op hun gedrag en maatregelen te treffen.

Dit samenscholingsverbod wordt in overleg met de politie niet verlengd. Tijdens de afgelopen drie maanden waarin het samenscholingsverbod van kracht was, is de overlast afgenomen. Hoewel de orde en rust nog niet geheel is hersteld, is de gemeente van mening dat het samenscholingsverbod niet verleng kan worden. Het samenscholingsverbod is namelijk een zwaar middel welke inbreuk maakt op de bewegingsvrijheid van personen. Het ingestelde samenscholingsverbod zal vanaf morgen, 15 februari 2012 aflopen en niet meer van kracht zijn.

Zowel de politie als de gemeente blijven maatregelen treffen en inzet plegen om overlast in de wijk tegen te gaan. Op dit moment voert de gemeente gesprekken met bewoners en overlastgevers om te komen tot een duurzame oplossing.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren