Samen voor streektransferium Linieland

De gemeenten Houten, Nieuwegein, Hajé Restaurants, Landmarkt en InnovatieNetwerk gaan samen vervolgstappen zetten voor de komst van het Streektransferium Linieland. Dinsdag 12 juni a.s. zullen zij de intentieverklaring ondertekenen voor de verdere samenwerking. Het streektransferium moet vanaf mei 2014 een impuls gaan geven aan de regionale en lokale economie, het landschap en het milieu. In de intentieovereenkomst wordt vastgelegd dat de betrokken lokale overheden en het bedrijfsleven samen gaan optrekken om de komst van het streektransferium mogelijk te maken. Daarvoor moet eerst het ontwerp worden uitgewerkt en de bestemmingsplanprocedure worden doorlopen. Daarna volgt het bouwrijp maken van het terrein en de bouw van het streektransferium. Namens Nieuwegein zal wethouder Helen vd Berg de intentieverklaring ondertekenen.

Het streektransferium Linieland is gepland bij de aansluiting van Nieuwegein aan de A27. Het transferium wordt voor toeristen de toegangspoort voor het Eiland van Schalkwijk en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ze parkeren hun auto bij het transferium langs de snelweg om vervolgens het aangrenzende landelijke gebied te voet, op de fiets of per kano te verkennen. Het streektransferium gaat als ‘etalage’ voor het achterland functioneren. Het wordt een plek waar toeristen en andere passanten terecht kunnen voor eten en drinken dat voor een groot deel lokaal en regionaal geproduceerd is. Agrariërs uit de regio kunnen hier hun producten aanbieden, waarmee het transferium een bijdrage levert aan de versterking van de regionale economie.

In de intentieovereenkomst wordt vastgelegd dat de betrokken lokale overheden en het bedrijfsleven samen gaan optrekken om de komst van het streektransferium mogelijk te maken. Daarvoor moet eerst het ontwerp worden uitgewerkt en de bestemmingsplanprocedure worden doorlopen. Daarna volgt het bouwrijp maken van het terrein en de bouw van het streektransferium.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk