Katern

Samen taal bespreekbaar maken op de Taalmarkt

Donderdag 8 september, in de week van de alfabetisering, organiseerde PAUW Bedrijven samen met partners in de regio een Taalmarkt. Er was een gevarieerd en interactief programma samengesteld voor medewerkers van PAUW, cursisten en andere belangstellenden.
Maar liefst anderhalf miljoen Nederlanders kunnen niet goed lezen, schrijven en communiceren in het Nederlands. ‘Goede taalvaardigheid is essentieel om ‘mee te doen’ in de maatschappij: taal is belangrijk voor je sociale contacten, maar vooral ook om kans te maken op de arbeidsmarkt. PAUW zet zich samen met partners in de regio in voor verbetering van de taalvaardigheid. Laten we samen taal bespreekbaar maken!’ aldus Els Uijting, algemeen directeur van PAUW Bedrijven.
Via verschillende activiteiten, zoals het Lingo-spel, acteurs en het oplossen van een rebus stond Taal centraal. Tegelijkertijd waren er mooie prijzen te winnen zoals een tablet en een e-reader.

taalmarkt2g

Samen met een aantal partners in de regio (SBCM A&O fonds SW, Bibliotheek Nieuwegein, Taalhuis Lekstroom, Taalhuis Angstel Vecht en Venen, Stichting lezen en schrijven en Prago) is deze Taalmarkt tot stand gekomen.

PAUW Bedrijven heeft op 8 december 2015 met minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid afspraken gemaakt voor het stimuleren van taalactiviteiten op de werkvloer door het tekenen van het Taalakkoord. Hiermee heeft PAUW aangegeven zich in te zetten voor het verbeteren van taal op de werkvloer en als ambassadeur richting andere werkgevers op te treden. ‘Samen maken we taal bespreekbaar!’. Deze Taalmarkt is één van de activiteiten waarmee we aandacht geven aan dit thema.

taalmarkt1g

PAUW Bedrijven is het sociaal werkbedrijf in de regio Lekstroom, Stichtse Vecht en de Ronde Venen. Het bedrijf ondersteunt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om aan de slag te komen. Het werken bij een reguliere werkgever staat hierbij voorop. Lukt dat (nog) niet, dan wordt er gezorgd voor werk binnen één van de eigen diensten: Productie, Groenvoorziening, Schoonmaak of ons Kringloopbedrijf Kringkoop.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Adverteer op het lokale nieuws platform van Nieuwegein Galecop+Golf+120x90 Adverteren