Samen sterk voor sport in Nieuwegein

Rabobank Utrecht en NV Sportinrichtingen Nieuwegein hebben een samenwerkings- overeenkomst getekend in het kader van het nieuwe project, de Buurtsportcoach in Nieuwegein.

De Buurtsportcoach, een project dat in opdracht van de gemeente Nieuwegein door de NV Sportinrichtingen Nieuwegein wordt uitgevoerd, richt zich op het organiseren van een sport- en beweegaanbod in de eigen buurt voor ouderen, mensen met een beperking en mensen die niet of nauwelijks bewegen. Ton Bothoff Directeur NV Sportinrichtingen Nieuwegein: “Het doel van het project is dat er meer mogelijkheden komen voor sporten en bewegen in de eigen wijk waardoor een actieve leefstijl bevorderd wordt. Het partnerschap dat wij aangegaan zijn met de Rabobank is een enorme stimulans en ondersteuning voor het project en aanwinst voor de bewoners van Nieuwegein.”

In september van dit jaar starten NV Sportinrichtingen Nieuwegein en Rabobank Utrecht op twee onderwijsinstellingen in Nieuwegein al met het opleidingsprogramma Like Moving 2. Johan Annema Sportcoördinator bij NV Sportinrichtingen Nieuwegein: “Dit programma zal de sportparticipatie en vitaliteit onder jongeren in de leeftijd van 12-15 jaar in Nieuwegein verhogen. In dit traject worden namelijk met jongeren persoonlijke bewegingsdoelen geformuleerd op sportgebied met aandacht voor de sociale elementen die daaromheen worden georganiseerd. De jongeren dagen elkaar uit in de vorm van een challenge. Deze challenge is door hun zelf bepaald. Op deze manier komt op een speelse manier het wedstrijdelement terug. Het opleidingsprogramma bestaat uit zowel een theoretisch als een praktijk gedeelte. De deelnemende jongeren lopen vijf opeenvolgende fasen door.” Naast de samenwerking met de Rabobank wordt dit programma tevens ontwikkeld met onderwijsinstellingen, sportbonden, wijkpartners en het bedrijfsleven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk