Samen sterk voor Eerlijke Kleding

De Stichting Fairtrade Nieuwegein, de Kledingbank voor Nieuwegein en de Wereldwinkel slaan met een aantal kledingwinkels de handen ineen om aandacht te vragen voor Eerlijke Kleding.

Op initiatief van de Stichting Fairtrade kan tijdens de fairtrade week van 25 oktober tot 3 november kleding ingeleverd worden bij de Kledingbank en de Wereldwinkel. Als deze kleding nog heel, schoon en niet versleten is, krijgen inleveraars een kortingsbon die in te ruilen is bij aankoop van Eerlijke Kleding. Dit is kleding met een Made-by of Fairwear keurmerk en in Nieuwegein onder andere te vinden bij kledingwinkels Anna van Toor, De Rode Winkel, De Oude Sluis en Il Sogno. Bij deze 4 winkels kan de kortingsbon dan ook ingewisseld worden.

Met deze actie wil de Stichting Fairtrade aandacht vragen voor de slechte arbeidsomstandigheden waaronder kleding vaak vervaardigd wordt en aangeven dat hier alternatieven voor zijn. De stichting hecht veel waarde aan duurzaamheid in het algemeen: doordat de ingeleverde kleding ten goede komt aan de Kledingbank wordt hergebruik gestimuleerd en helpt het mensen die (tijdelijk) wat minder makkelijk zelf kleding kunnen kopen. De Stichting is dan ook verheugd dat de 4 genoemde kledingwinkels bereid zijn korting te geven op Made-By en Fairwear kleding en dat de Kledingbank en Wereldwinkel meewerken aan het inzamelen van de oude kleding.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk