‘Samen is Beter’

Op het jaarlijkse nieuwjaarsfeest voor vrijwilligers in Vreeswijk is de aftrap gegeven van ‘Samen is Beter’.
‘Samen is Beter’ gaat inzetten op het vergroten van het bereik van alle activiteiten die georganiseerd worden in de buurt. Na 5 jaar hard werken biedt het Dorpshuis een stevige basis om nog ‘een tandje erbij te zetten’.

De komende 2 jaar wordt er intensief gewerkt om het voor de mensen die om fysieke, of andere redenen, niet deel nemen aan activiteiten en evenementen beter mogelijk te maken om ook mee te doen.
Getrainde vrijwilligers gaan door middel van persoonlijk contact mensen nadrukkelijk uitnodigen en er voor zorgen dat mensen, die willen, deel kunnen nemen aan wat er aangeboden wordt.

Door samenwerken veel mogelijk
Door goed samen te werken maken ze in Vreeswijk veel mogelijk. Het nieuwsjaarsfeest wordt ieder jaar georganiseerd door en voor vrijwilligers van verschillende organisaties: het Wijkplatform, ’t Laantje, de activiteitengroep Vreeswijk en het Dorpshuis.

Zondag 12 januari genoten 120 mensen van het leuke intermezzo en het heerlijke buffet.

GoedeBuur
In iedere straat woont wel een GoedeBuur. Een buur die weet wie de mensen zijn in zijn/haar straat die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken.
Het Dorpshuis en het Wijkplatform Vreeswijk gaan de GoedeBuren als schakel tussen inwoners,
Dorpshuis en Wijkplatform gebruiken. De GoedeBuur geeft aan het Dorpshuis door welke mensen benaderd kunnen worden voor een huisbezoek door getrainde vrijwilligers. Ook kan de GoedeBuur melden bij het WPV als er nieuwe bewoners in de straat zijn. Deze mensen ontvangen dan het welkomst-doosje.
om heel Vreeswijk te voorzien van een GoedeBuur zijn er 50 nodig. De eerste 10 hebben zich aangemeld tijdens het nieuwjaarsfeest!
Wilt u in uw straat de GoedeBuur zijn; meldt u dan aan via: wpvreeswijk@gmail.com.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren