Samen Duurzaam Nieuwegein beoordeelt collegeprogramma

Samen Duurzaam Nieuwegein, een netwerk van inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties en de Gemeente, heeft de verkiezingsprogramma’s beoordeeld op duurzaamheid en heeft nu het resultaat van de verkiezingen, het collegeprogramma, bekeken. Bij de beoordeling van de verkiezingsprogramma’s was 1 coalitiepartij de koploper, waren er 2 middenmoters en twee hekkensluiters. Hoe pakt dit uit in het collegeprogramma?

Henk van der Honing van Samen Duurzaam Nieuwegein: “Wij staan positief tegenover de voornemens. De coalitie heeft gekozen voor een collegeprogramma met een visie voor de komende 10 jaren. Samen Duurzaam Nieuwegein zal de komende jaren de uitwerking van het college, constructief kritisch volgen. We zullen daarbij ook in overleg met oppositiepartijen duurzame ontwikkelingen trachten bevorderen.”

Samen Duurzaam Nieuwegein is enthousiast over Nieuwegein klimaatneutraal in 2040 met een betere luchtkwaliteit, minder geluidsoverlast. ecologische groenstructuren die de natuurwaarden en biodiversiteit versterken. energiebesparing bij woningrenovaties, stimuleren fietsgebruik intensivering afvalscheiding, groene speelpleinen en duurzaam straatmeubilair. De sociale agenda biedt ruimte aan veranderingen om de sociale duurzaamheid te vergroten door het ontwikkelen van netwerken op buurt, wijk en zoneniveau waar en aandacht voor werkgelegenheid.

‘De economische kansen voor Nieuwegein liggen op het gebied van innovatie en kennis, verbinden van recreatie en toerisme aan economie en het versterken van het vestigingsklimaat.’ Van der Honing: “Deze zin in het collegeprogramma, sluit goed aan op de Duurzaamheidsagenda van Samen Duurzaam Nieuwegein. Wij hopen dat ook de vele innovaties op het gebied van duurzame ontwikkeling een kans krijgen.”

Ecologische en sociale duurzaamheid kunnen alleen worden als er ook sprake is van economische duurzaamheid. De coalitie streeft naar een gezonde financiële positie. Samen Duurzaam Nieuwegein zal de gevolgen van de ombuigingen, zeker die op niet-wettelijke milieutaken kritisch volgen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk