Samen actief voor een duurzaam Nieuwegein

Iets meer dan twintig mensen kwamen vorige week woensdag bijeen in het Milieu Educatie Centrum in het Natuurkwartier om kennis te maken met elkaar en ideeën en initiatieven uit te wisselen over een duurzaam Nieuwegein: een Nieuwegein waar we nu en in de toekomst prettig en gezond kunnen wonen, werken en recreëren.

Sommigen hadden concrete voorbeelden van duurzaamheidsinitiatieven in Nieuwegein en/of elders in het land op papier gezet. Die hingen ze op op de ‘inspiratiemuren’ verspreid in de ruimte. De deelnemers deelden ervaringen, insprireerden elkaar, signaleerden kansen en benoemden acties, sommige al heel concreet, andere nog minder concreet. De thema’s energie, groen, voedsel en grondstoffen & hergebruik stonden hierbij centraal.

Er zijn ook afspraken gemaakt over het vervolg: dinsdag 26 juni worden de benoemde ideeën en acties binnen de verschillende thema’s verder uitgewerkt. Ook wordt bekeken of er werkgroepjes omheen gevormd kunnen worden, zodat we ook daadwerkelijk met elkaar aan de slag gaan voor een duurzaam Nieuwegein! Deze bijeenkomst vindt plaats van 19.30-21.30u in het Milieu Educatie Centrum in het Natuurkwartier. Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u contact opnemen met Cecile Custers van de afdeling Duurzame Ontwikkeling van de gemeente: c.custers@nieuwegein.nl of (030) 607 1801

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk