Sambal

Ik ben erg van het koken met verse ingrediënten, dus geen knorr, maggi, conimex, go-tan etc. We krijgen bij alle kant en klare sausjes en halffabrikaten onnodig veel suiker en zout en e-nummers binnen dus als ik tijd heb, ik de sambal’s, boemboe’s of pesto’s zelf maak.

Hier een recept voor gebakken sambal trassi, pittig, geurig en vers.. en lang houdbaar in de koelkast.

Nodig voor deze sambal ongeveer 30 mini pepertjes, rood en groen, de verhouding ongeveer 75% rood en de rest groen.
7 teentjes knoflook, 5 sjalotjes, 2 cm verse gember, 3 eetlepels olijfolie (geen extra vergine), limoensap van 1 limoen, beetje sojasaus , zout, een scheutje ketjap zoet, een scheutje azijn , een beetje vers gemalen zeezout en een stukje trassi van ongeveer 1 cm.

Alles in een keukenmachine pureren en dan in een pan zonder olie zachtjes 10 minuten bakken, goed ventileren want het wordt pittig in huis.

Als de sambal is afgekoeld bewaren in kleine wekpotjes, en uitdelen aan de buren, vrienden of liefhebbers, ik heb hier in de straat zo mijn fans (^_-)

Voor tips: kookgekker@gmail.com

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren