Saharazand levert spectaculaire zonsondergang op boven Vreeswijk

Zondagavond, tijdens de zonsondergang, was op veel plekken in Nieuwegein een bijzondere rode-oranje gloed te zien in de lucht. Deze kleur werd onder meer veroorzaakt door het Saharazand dat in de lucht zat. Saharazand is zand dat op ruim 5.000 kilometer afstand van Vreeswijk in de woestijn door een zandstorm in de atmosfeer geblazen is. De auto wordt er misschien wel vies van, maar Saharazand in de lucht levert ook prachtige plaatjes op zoals te zien is op bijgevoegde beelden van Fons van Leusden. Hij schoot de plaatjes in Vreeswijk.

Saharazandlucht

Het is niet uitzonderlijk dat er stof uit de Sahara onze kant op komt. De laatste jaren kwam het fenomeen vaker voor vanwege de wind die ontstaat ten zuiden van de Sahara. Deze wind neemt het stof uit het woestijngebied op grote hoogtes over grote afstanden mee. Wanneer het regent daalt het stof neer, en dat ziet u natuurlijk op uw auto of tuinmeubelen.

Heeft u zondagavond leuke plaatjes geschoten van dit fenomeen? Stuur deze dan naar onze redactie. Wij plaatsen ze dan bij dit artikel. Doe er gelijk een leuk verhaaltje bij voor onze lezers. Dit is ons e-mail adres.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk