“Rust in de tent”

Donderdag 29 juni, zo rond het middernachtelijk uur, sloot burgemeester Cor de Vos de laatste raadsvergadering voor de zomervakantie. Het zomerreces is daarmee begonnen en tot 15 augustus vinden er geen openbare vergaderingen plaats in de raadszaal van onze gemeente. Populair gezegd: ‘er is even rust in de tent’. Iedereen krijgt de gelegenheid om de komende weken het wat rustiger aan te doen en zo te zorgen voor wat ontspanning, door bijvoorbeeld op vakantie te gaan. Menig Nieuwegeiner zal of het vliegtuig pakken naar zonnige oorden of met de caravan of tent er op uit trekken om zo een goed vakantiegevoel te krijgen.

En dat mag ook. Het afgelopen (politieke) seizoen mag gerust hectisch worden genoemd. Hectisch? Ja, want weet u nog van alle drukte rondom de Gemeenteraadsverkiezing? Veel politici hebben geprobeerd hun standpunten voor het voetlicht te brengen door campagne te voeren. En daarbij vaak geprobeerd de andere partijen ‘wat uit de tent te lokken’, om eens een ander zomer-spreekwoord te gebruiken. Daar waar we elkaar bij aanvang van het reces een goed verblijf op de camping wensen, proberen we elkaar in het politieke werk en via columns op de weblog er weer een beetje uit te lokken. Bijzonder, maar soms best wel eens noodzakelijk.

De uitslag van de verkiezing is u inmiddels bekend. Kort na de verkiezingen zijn de onderhandelingen van start gegaan en is er een Collegeprogramma opgesteld tussen PvdA, CDA en VVD. Dat alles vraagt tijd en inspanningen want het moet zorgvuldig gebeuren maar het moet ook weer snel gebeuren want de stad moet ook weer bestuurd worden. En daarnaast willen de politieke partijen ook laten zien wat ze uit hun verkiezingsprogramma hebben kunnen inbrengen en welke personen zich daar voor gaan inspannen om dat alles de komende vier jaar te realiseren. Dus het was hard werken na de verkiezingen en bij het opstarten van het politieke werk met het oog op de komende maanden.

Maar zoals gezegd, breekt nu eerst het zomerreces aan. Het CDA wenst alle Nieuwegeiners een goede zomervakantie toe in Nieuwegein, in het buitenland, in caravan of tent! Wij zullen in iedergeval na het zomerreces weer aan de slag gaan en proberen dan in collegiaal overleg met de andere politieke partijen de tent weer goed te runnen!

Frederique van Dort

CDA-Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren