Ruimte voor de Lek

Afgelopen maandag is het plan Ruimte voor de Lek feestelijk gepresenteerd in Nieuwegein. Daarin staat hoe het water bij Vianen, Nieuwegein, Houten en IJsselstein onder controle moet worden gehouden zodat, als er extreem hoogwater in de Lek zou zijn de bewoners droge voeten houden. Als het plan uitgevoerd is, kan de Lek over een groter gedeelte uitvloeien wanneer het waterpeil stijgt. Geen overbodige luxe want een paar jaar geleden was het al erg spannend.

Ralph de Vries, gedeputeerde Water voor de Provincie Utrecht, Ingwer de Boer (programmadirecteur Ruimte voor de Rivier) en enkele wethouders, waaronder Bert Lubbinge uit Nieuwegein, ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst. Hiermee werd symbolisch de overdracht gedaan van de Provincie Utrecht aan Rijkswaterstaat. In 2015 moeten de werkzaamheden klaar zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Ruimte voor de Lek

De gemeenteraad van Nieuwegein heeft zich uitgesproken voor natuurontwikkeling en -behoud bij de verdere uitwerking van de plannen voor Ruimte voor de Lek. Recreatie mag, maar dit mag een intensieve vorm krijgen. Dit staat in variant 4 van de Stuurgroep Ruimte voor de Lek.Nieuwegein werkt in dit project samen met Houten, Vianen, IJsselstein, Rijkswaterstaat, het Waterschap Rivierenland en het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden. De provincie Utrecht is initiatiefnemer en regisseur van het project. Belangrijke beslis momenten zijn nog de behandeling van het voorstel door de Provinciale Staten op 8 juni aanstaande en vervolgens door het ministerie van Verkeer & Waterstaat. Als deze partijen akkoord zijn met het voorstel breekt de volgende fase aan waarin variant 4 verder uitgewerkt kan worden tot een concreet plan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk