Katern

Ruim 400 Nieuwegeiners klussen met NLdoet

Tijdens NLDoet op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart is in Nieuwegein bij verschillende maatschappelijke organisaties heel veel werk verzet. Ruim 400 Nieuwegeiners hebben zich op die dagen ingezet bij 35 klussen. Dit is veel meer dan voorgaande jaren. NLDoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds.

Samen voor Nieuwegein en MOvactor werken lokaal samen om het project te coördineren en onder de aandacht te brengen. Mariette Ippel, Annemiek Postma en Jaimy van der Veeken van MOvactor en Karin Beenen van Samen voor Nieuwegein bezochten de activiteiten. Karin Beenen: ‘’We hebben foto’s gemaakt en we hebben aan de coördinatoren van iedere locatie tasjes uitgereikt met informatie over vrijwilligerswerk en een klein bedankje voor alle vrijwilligers die hebben meegewerkt. Wat ons opviel was de geweldige sfeer en het enthousiasme waarmee de vrijwilligers aan de slag gingen. Veel organisaties hadden buitenklussen. Gelukkig was het geweldig weer, waardoor heel veel werk is verzet in Nieuwegein.’’

Bijzonder dit jaar was de deelname op vrijdag van leerlingen en docenten van het Facility, Horeca & Travel College (onderdeel van het ROC Midden Nederland). Zij gingen aan de slag bij verschillende locaties van Reinaerde en bij de Geinsche Hof van Zorgspectrum. Bij deze laatste locatie werkten zij samen met het college van burgemeester en wethouders om de tuinen lenteklaar te maken. In een aantal uren tijd waren de tuinen opgeruimd, schoongemaakt en voorzien van bloeiende plantjes. ‘’Samen kan je heel veel werk verzetten in korte tijd. Dat is het mooie van NLdoet’’, aldus één van de wethouders.

De docenten en intiatiefnemers Ingrid Schreuder en Willeke Schoenaker van het Facility, Horeca & Travel College waren na afloop heel tevreden. ‘’Onze leerlingen zijn kanjers. Ze hebben samen met docenten, cliënten en andere vrijwilligers keihard gewerkt en mooi resultaat neergezet. We zijn heel gastvrij ontvangen bij Reinaerde en Zorgspectrum. Kortom dit is voor herhaling vatbaar’’, aldus Willeke.

Coördinator Karin Beenen kijkt terug op een geweldig NLdoet. ‘’Het was heel geslaagd, met een record aantal klussen en vrijwilligers. Een geweldige impuls voor de vrijwillige inzet in Nieuwegein. Geweldig nieuws is dat het Facility, Horeca & Travel College al heeft aangegeven volgend jaar met nog meer mensen mee te willen doen. Ik hoop dat dan nog meer maatschappelijke organisaties meedoen. Ik kijk nu al uit naar NLdoet 2017!’’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk