Katern

Ruim 100 meldingen vuurwerkoverlast

Sinds woensdagochtend 24 december j.l. het meldpunt vuurwerkoverlast online is gegaan, zijn er ruim 100 meldingen binnengekomen uit Nieuwegein. Het gaat voornamelijk om zware vuurwerkbommen, die mensen soms tot diep in de nacht uit hun slaap houden (80%). Ook stressvolle situaties voor (huis)dieren wordt vaak genoemd (15%).

Uit heel Nederland kwamen er ruim 15.000 meldingen binnen bij het meldpunt waarvan 10% uit de provincie Utrecht. Koploper in de provincie Utrecht is Utrecht zelf met ruim 500 meldingen, op de voet gevolgd door Amersfoort met bijna 200 meldingen. Nieuwegein is net als vorig jaar de derde stad in de provincie Utrecht met de meeste meldingen.

Het meldpunt vuurwerkoverlast is een initiatief van 25 lokale GroenLinks-fracties, waaronder GroenLinks Nieuwegein Via het meldpunt brengt GroenLinks in kaart hoe groot de overlast door vuurwerk is. Net als voorgaande jaren worden de meldingen uit Nieuwegein gebundeld in een advies aan de burgemeester. Het advies bevat voorstellen om de vuurwerkoverlast beter aan te kunnen pakken.

GroenLinks zet zich in voor een vrolijke en feestelijke jaarwisseling, zonder overlast en slachtoffers. Het liefst ziet de partij dat vuurwerk met Oud en Nieuw niet meer door amateurs wordt afgestoken, maar er in plaats daarvan vuurwerkshows worden georganiseerd door professionals.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren