Roy Helmerhorst in finale Leraar van het Jaar

Roy Helmerhorst van het Anna van Rijn College in Nieuwegein is doorgedrongen tot de finale van de verkiezing Leraar van het Jaar 2021. Op 4 december, tijdens de finale op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT), volgt de ontknoping. De verkiezing van Leraar van het Jaar is deze keer voor de 21e keer georganiseerd/

Juist dit jaar vindt de organisatie het belangrijk dat leraren met deze nominatie in het zonnetje worden gezet. Juryvoorzitter Andrew Niemeijer, zelf Leraar van het Jaar in 2008, maakte de namen bekend tijdens een speciale virtuele bijeenkomst. Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden en rapper Ali B spraken tijdens die sessie hun waardering uit voor de docenten.

Onderwijs promoten
Roy Helmerhorst is aardrijkskundeleraar en onderwijsontwikkelaar aan het Anna van Rijn College in Nieuwegein. Voor de titel Leraar van het Jaar is hij genomineerd in de categorie Voortgezet Onderwijs. De genomineerden (drie per categorie) treden tot aan de verkiezing op als ambassadeurs van hun vak. Dat houdt in dat ze gedurende het jaar op verschillende momenten het onderwijsvak promoten. Zo zijn ze te gast bij de Big Improvement Day op 19 mei in Leusden, een dag waarop traditiegetrouw positieve ontwikkelingen in onder andere het onderwijs worden belicht.

Genieten
Lucelle Comvalius is de huidige Leraar van het Jaar VO. Zij legt uit waarom de jury voor Roy heeft gekozen: “Naast zijn kennis is Roy een brok energie en ontzettend enthousiast. Dit enthousiasme maakt dat leerlingen zijn vak geweldig vinden. Sterker nog, ook al zijn er leerlingen die het vak minder leuk zouden vinden, dan zouden ze nog aan het werk gaan… voor hem! Je ziet ook dat hij een goede band met de leerlingen heeft. Wat ook mooi aan Roy is, is dat hij zich kwetsbaar opstelt door ook van alles te delen van zijn gebeurtenissen in zijn klas. Niet alleen geven de leerlingen aan hiervan te genieten, maar is hij daarmee ook een geweldige ambassadeur. Op deze manier deelt hij zijn lesideeën, maar kan hij ook anderen laten zien hoe geweldig dit beroep is. Als er iemand mensen ertoe kan bewegen voor de klas te gaan staan omdat het zo geweldig is, is het Roy wel.”

YouTube-leraar
Op YouTube maakt Roy educatieve kennisclips voor leerlingen in Nederland. Om hen te helpen bij het vak aardrijkskunde en te laten zien hoe mooi het vak is. Roy Helmerhorst bouwde ook buiten het Anna van Rijn aan zijn bekendheid door zijn persoonlijke manier van vloggen. Op YouTube vlogt hij om een kijkje te geven in zijn lessen en zodoende leerlingen/ouders/externen te inspireren voor wat hij noemt “het mooiste vak ter wereld”. Ook over zijn finaleplaats voor Leraar van het Jaar 2021 maakte hij vandaag deze video, op zijn geheel eigen manier. Roy heeft een herkenbare rol bij het komende Online Open Huis van het Anna van Rijn, op zaterdag 30 januari.

Een blije Roy Helmerhorst

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk