Rotonde Sluyterslaan begin 2015 aangelegd

Op de kruising Sluyterslaan met de Richterslaan en de Hildo Kropstraat wordt in maart of april een rotonde aangelegd. Het kruispunt Sluyterslaan/Richterslaan staat al een langere tijd te boek als een gevaarlijk kruispunt. De gemeente Nieuwegein en het Bestuur Regio Utrecht (BRU) hebben daarom geld vrij gemaakt om hier een rotonde aan te leggen. Dit zal de veiligheid op de locatie verbeteren. Het zal een kleine rotonde worden met aanliggende fietsstroken zodat de fietsers en de bromfietsers gescheiden worden van het overige verkeer.

Na de aanleg van de rotonde worden er naast de rotonde drie bomen, een spierstruik en vlinderstruik aangeplant.

Om de rotonde te kunnen aanleggen, was het nodig (eind oktober 2014) zes bomen te kappen en de beplanting te verwijderen aan de Noordoostkant van de kruising voor het flatgebouw. Daarnaast werden in de laatste week van oktober ook kabels en leidingen verlegd. Voor de werkzaamheden in maart/april kan er verkeershinder ontstaan. Er wordt bij de omleidingsroutes prioriteit gegeven aan het bereikbaar houden van de binnenstad. Als het nodig is, worden verkeersregelaars ingezet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren