Katern

Rotary Sport- en Speldag

Het college van Nieuwegein zal goed vertegenwoordigd zijn bij de jaarlijks terugkerende Sport- en Speldag op zaterdag 18 juni 2016. Zo zal wethouder Martijn Stekelenburg de dag openen en zal na afloop van deze spannende middag wethouder Hans Adriani de medailles aan de deelnemers uitreiken. Dit jaar vinden de spelen plaats op Fort Vreeswijk; aanvang 13.00 uur.

Het is alweer voor de tiende keer dat Rotaryclub Nieuwegein dit evenement organiseert, speciaal bedoeld voor jongeren met een verstandelijke beperking uit Nieuwegein en omgeving. De Sport- en Speldag is dé gelegenheid andere kinderen en hun familie te ontmoeten; het is een dag voor het hele gezin. Een dag om te genieten én vrienden te maken. Informatie over en aanmelden voor deze dag: sportenspeldagrotarynieuwegein@gmail.com.

Na de opening van de spelen zullen de ongeveer honderd kinderen lekker gaan bewegen en in groepsverband tegen elkaar strijden om na vele sportieve activiteiten uit te maken wie er dit jaar kampioen is. Uiteindelijk is iedereen kampioen! Leden van de club en familieleden zullen de kinderen begeleiden. De minder sportieven kunnen zich die middag uitleven met schilderen, tekenen en knutselen.

Na deze sportieve ontmoeting en de uitreiking van prijzen en medailles volgt er nog een gezellig samenzijn en een heerlijke barbecue. Voor deelnemers en hun familie zijn er geen kosten verbonden aan deze dag; dit is mogelijk door vele sponsors en de hulp van de gemeente Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk