Katern

Rotary Nieuwegein organiseert voor de twaalfde keer een Sport- en Speldag

Zaterdag 30 juni organiseert Rotaryclub Nieuwegein alweer voor de twaalfde keer een fantastische Sport- en Speldag. Dit jaarlijks terugkerende evenement is speciaal bedoeld voor jongeren met een verstandelijke beperking uit Nieuwegein en omgeving. Veel van deze jongeren zitten buiten Nieuwegein op school: zij hebben hierdoor minder contact met andere kinderen in hun buurt. De Sport- en Speldag is dé gelegenheid andere kinderen en hun familie te ontmoeten; het is een dag voor het hele gezin. Een dag om te genieten én vrienden te maken; een dag voor ontmoeting.

Na de opening van de spelen door een van de wethouders zullen de ongeveer honderd kinderen lekker gaan bewegen en in groepsverband tegen elkaar strijden om na vele sportieve activiteiten uit te maken wie er dit jaar kampioen is. Uiteindelijk is iedereen kampioen!

Leden van de club en familieleden zullen de kinderen begeleiden. De minder sportieven kunnen zich die middag uitleven met schilderen, tekenen en knutselen. Na deze sportieve ontmoeting en de uitreiking van prijzen en medailles volgt er nog een gezellig samenzijn en een heerlijke barbecue. Dit jaar vinden de spelen plaats op Fort Vreeswijk en begint om 13.00 uur.

Voor deelnemers en hun familie zijn er geen kosten verbonden aan deze dag; dit is mogelijk door vele sponsors en de hulp van de gemeente Nieuwegein. Misschien kent u nog wel andere kinderen die zo’n dag leuk vinden: laat ze dat weten!

Informatie over en aanmelden voor deze dag
Wilt u meer informatie over de Sport- en Speldag van de Rotary Nieuwegein, dan kunt u een e-mailtje sturen naar: sportenspeldagrotarynieuwegein@gmail.com of kijk op de speciale website voor deze dag.

Rotaryclub Nieuwegein wil met haar activiteiten een bijdrage leveren aan een betrokken samenleving, contacten tot stand brengen en steun geven aan elkaar. Deze Sport- en Speldag past daar prima bij.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren