Rotary Nieuwegein gaat wandelen voor water

Ook dit jaar gaat Rotaryclub Nieuwegein weer ‘Wandelen Voor Water’. Vorig jaar hebben in het gehele land meer dan 25.000 leerlingen van groepen 7 en 8 zes kilometer gelopen met zes liter water (vier petflessen) in hun rugzak, om zo kennis te maken met de praktijk van alle dag voor kinderen in de derde wereld. In Nieuwegein zijn dat leerlingen geweest van basisschool ‘De Schouw’ en niet zonder succes. Dank zij de inspanning van deze kinderen hebben zij een toiletgebouw bij een school in Bangladesh kunnen laten bouwen. Ook de Rotaryclub zelf heeft toen een waterpomp in dat land kunnen realiseren.

Dit jaar gaan groepen 7 en 8 van basisschool ‘De Toonladder’ op pad en wel op 20 maart. Deze leerlingen laten zich sponsoren door ouders en familie. Het inzamelen van statiegeldflessen kan eveneens opbrengst genereren. Maar voor het zo ver is, krijgen de leerlingen eerst een gastles over het doel waarvoor zij zich inspannen. ‘Wandelen Voor Water’ wil kinderen bewust maken van het feit dat wij in Nederland gewoon water uit de kraan kunnen drinken. Dat is in veel andere landen wel anders! Vrouwen en kinderen besteden in ontwikkelingslanden vaak uren per dag aan het halen van water en dat water is lang niet altijd schoon. In een aantal landen is er zelfs nog een enorme kindersterfte door water tekort en hygiëne problematiek. Elk jaar sterven veel kinderen aan cholera en diarree.

De opbrengst van deze sponsorloop zal ten goede laten komen aan de ‘Max Foundation’. De ‘Max Foundation’ realiseert succesvolle sanitatieprojecten op scholen in Bangladesh. Deze stichting laat bij scholen waterputten bouwen, latrines aanleggen en voorlichting geven aan leerlingen over hygiëne. Hiermee voorkomt men dat kinderen onnodig ziek worden, school verzuimen of, erger nog, vroegtijdig overlijden. Bovendien zal de stichting ‘Aqua for All’ de opbrengst van de sponsorloop verdubbelen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren