Rotary Nieuwegein doneert Shelterboxen voor de ramp in Turkije en Syrië

Turkije en Syrië zijn op maandag 6 februari getroffen door meerdere krachtige aardbevingen en naschokken. De bevingen veroorzaakten enorm veel schade, duizenden doden en tienduizenden gewonden. De aantallen mensen die getroffen zijn lopen dagelijks op. Er zijn veel vermisten en mensen zonder onderdak verblijven buiten in de ijzige koude.

Woningen zijn vernietigd of kunnen niet meer worden bewoond uit angst voor naschokken wat betekent dat veel mensen in de sneeuw en zware regenbuien overnachten. Er is sprake van grote humanitaire nood in het getroffen gebied.

Jeroen Graafland van Rotary Nieuwegein: ‘Rotary Nederland werkt al heel lang nauw samen met Stichting Shelterbox. Deze Stichting levert geen voedsel of medicijnen, dat doen andere organisaties, maar levert goede noodonderkomens voor de eerste paar dagen, weken of maanden na een ramp, om de mensen te helpen hun leven weer op te pakken.’

Graafland: ‘ShelterBox heeft ter plaatse onderzocht welke hulp het beste kan worden ingezet. Na overleg met plaatselijke en internationale hulporganisaties is bepaald dat er Shelterboxen en kits naar het getroffen gebied gaan. In de shelterboxen zit materiaal waar de mensen behoefte aan hebben zoals tenten, materiaal zoals gereedschap, afdekzeilen en touw, thermische dekens, kleding en solar lights. Er zijn grote tenten die groot genoeg zijn voor 4 volwassenen en 6 kinderen en kleinere tenten voor 2 volwassenen en 3 kinderen.’

Rotary Nederland heeft al haar clubs opgeroepen om in actie te komen zodat er zoveel mogelijk en zo snel mogelijk Shelterboxen verstuurd kunnen worden. ‘Rotary Nieuwegein heeft deze actie direct ondersteunt en zorgt ervoor dat er 2 groene kisten met shelterboxen kunnen worden aangeschaft’ aldus Graafland.

In een shelterbox zit oa een grote tent (foto hieronder), diverse gereedschappen, touwen, afdekzeilen, thermische dekens, kleding, solar lights etc.

Rotary is een internationale organisatie. Onze leden zetten zich in om vanuit een gedeelde passie en betrokkenheid het welzijn van mensen overal in de wereld te verbeteren. In bijna alle landen ter wereld vind je Rotaryclubs. Samen met andere clubs realiseren Rotarians internationale projecten om de grootste uitdagingen van onze tijd aan te pakken. Rotary in Nederland heeft zeven districten die ieder rechtstreeks deel uitmaken van Rotary International. In totaal zijn er ongeveer 16.000 Rotarians in Nederland, verdeeld over circa 500 clubs.

Hulporganisaties
De samenwerkende hulporganisaties hebben Giro 555 opengesteld. Zij bieden levensreddende noodhulp. Op de website van Giro 555 lees je wat zij doen en hoe je deze hulpverlening kunt steunen met donaties. De samenwerkende hulporganisaties zijn het Nederlandse Rode Kruis, Stichting Vluchteling, Cordaid, Care, Oxfam Novib, Kerk in Actie, Save the Children, Unicef, Terre des Hommes en World Vision.

Een shelter zoals die in de shelterbox zit

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk