Rondleiding door Jutphaas

Op zondag 21 januari organiseert Johan Steen vanuit het Gilde Nieuwegein een bijzondere rondleiding in Jutphaas. In ongeveer 1.5 uur kom je langs een aantal historische en interessante plekken. Er wordt gestart op het Kerkveld, de plek waar Jutphaas zijn oorsprong heeft. En weet u dat hier vlakbij de oudste woning van Jutphaas staat?

De R.K. kerk op het Jutphase Kerkveld blijkt tegen het einde van de 14de eeuw te klein en de pastoor, Albert Coper, beklaagt zich er bij de bisschop over dat het ondoenlijk is voor één priester om zo’n uitgebreide parochie te besturen. Besloten wordt vervolgens dat in Jutphaas een tweede pastoor mag worden benoemd. Vermoedelijk heeft de pastorie van pastoor Coper nabij de kerk gestaan. De tweede pastoor die dan wordt benoemd is Arent van Rijn, afkomstig van kasteel Rijnenburg.

Als u mee wilt lopen met deze bijzondere rondleiding dan is om 14.00 uur het verzamelpunt bij de waterpomp op het Kerkveld. Eerst worden al wandelend markante locaties op het Kerkveld en in de directe nabijheid bezocht. Daarna per fiets naar andere bijzondere andere locaties in Jutphaas. Dus fiets meenemen. Voor aanvullende vragen en aanmelden kunt u een mailtje sturen aan: gildenieuwegein@gmail.com. De rondleiding duurt tot 15.30 uur en kost € 3,00 p.p.

One thought on “Rondleiding door Jutphaas

  1. Conny Van Wal

    Hallo
    Meteen aangemeld.
    Wat een leuk initiatief.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren