Rondleiding door de nieuwe De Kom

Vanmiddag vond onder leiding van de huidige directeur Roel Rasker een rondleiding voor de pers plaats in het splinternieuwe theater en kunstencentrum De Kom. Een rondleiding door het voor- en achterhuis. Het publieks- en het niet publieksdeel. Een prachtgebouw. Een indrukwekkend gebouw. Mooi om te zien bijvoorbeeld hoe gróót het totale podium van de grote zaal is. Indrukwekkend om te zien wat er in dit gebouw aan techniek ‘verstopt’ zit: toneeltechniek, verwarmingen- en koelinstallaties, akoestische mogelijkheden, curusruimtes waaruit geen enkel geluid ‘lekt’. Een gebouw ook waarin iedereen druk doende is om alles echt helemaal áf te maken.

Er wordt nog hard gewerkt om alles klaar te maken voor de opening van volgende maand. Maar dat Theater De Kom een flinke metamorfose heeft ondergaan, is wel duidelijk. Zaterdag 8 september start een feestelijke openingsweek met allerlei activiteiten zoals rondleidingen en optredens. Aan het eind van die week, op vrijdag 14 september is de officiële opening. De verbouwing heeft een half jaar langer geduurd dan gepland.

Op de foto directeur Roel Rasker in de ‘trekkenruimte’ hoog boven het hoofdpodium waar elektronica en mechanica de vele ‘trekken’ (decorstukken en gordijnen) aansturen. Uiteraard was de nieuwe directeur (zij begint op 1 september) Ariane Kop ook aanwezig bij deze rondleiding. Een mooi moment voor een nadere kennismaking.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk