Rommelmarkt voor Rundu op ‘het Vogelnest’

Basisschool ‘Het Vogelnest’ aan de Groenling in de wijk de Doorslag is sinds februari van dit jaar bevriend met de ‘Andreas Kandjimischool’ in Rundu. Rundu is de Nieuwegeinse zusterstad in Namibië. Dit is een zogenaamde ‘special need school’ wat inhoudt dat op deze school ook dove kinderen les krijgen, gewoon in de klas bij de horende kinderen.

De kinderen zijn in twee groepen gesplitst. De horende groep kijkt naar de voorkant van de klas en de dove groep naar de achterkant. Aan iedere kant staat een leerkracht. Begrijpelijk is dat deze situatie nog wel iets te wensen overlaat! Spontaan heeft ‘Het Vogelnest’ dan ook besloten een rommelmarkt te organiseren en de opbrengst daarvan aan de school te schenken in Rundu. Hiermee is deze school, met zo’n 2000 leerlingen, enorm geholpen.

De kwetsbare- en weeskinderen krijgen daardoor dagelijks een bord voedzame pap op school, leermiddelen zoals liniaal, pennen e.d. én een schooluniform. In september van dit jaar zal een delegatie van de Runduwerkgroep de opbrengst symbolisch met een cheque overhandigen aan de Andreas Kandjimischool. De werkgroep houdt zich bezig met het particulier initiatief in het kader van de stedenband Nieuwegein – Rundu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk