Roma in de aanval

Het project ‘Wisselgeld’ dat enkele jaren geleden in het leven is geroepen om de Roma in Nieuwegein middels ‘dwang en drang’ in het gareel te krijgen, lijkt zijn vruchten af te werpen. Helaas zijn er geen enkele statistieken en kunnen de instanties, die zich bezighouden met ‘Wisselgeld’ geen enkel resultaat melden, buiten dat enkele kinderen naar school gaan. Maar het is rustig in de straten van Nieuwegein en dat telt.

Het project ‘Wisselgeld’ kost veel geld. Inmiddels is al 1,2 miljoen euro aan het project uitgegeven en dan hebben we het nog niet over de miljoenen die de afgelopen 30 jaar zijn geinvesteerd in deze probleemgroep. Voor velen is het geld het waard. Om het project voort te zetten moet binnenkort weer budget vrijgemaakt worden. 14 September j.l. was er een raadsvergadering gewijd aan dit onderwerp. Niet dat er veel nieuws naar buiten kwam, maar nieuw was de mogelijke prostitutie die onder de Roma’s zouden plaatsvinden. ‘Onzin’ zeggen de Roma. Wethouder Lubbinge wenst hierover niet in gesprek te gaan. En dat zint de Roma niet.

Aanvallen is de beste verdediging wordt dan maar gedacht, maar of dat hier ook geldt? De Roma gaan in ieder geval hun verhaal doen in Straatsburg. Zij voelen zich gediscrimineerd en willen af van ‘Wisselgeld’ zodat het oude leventje weer opgepakt kan worden. Een kortgeding zal binnenkort opgestart worden. Nu maar even afwachten want de woorden en de daden liggen hier ver uit elkaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren