Rollator APK

Vrijdag 27 juli kunt u uw rollator weer laten nakijken en bijstellen. Rollatorgebruikers kunnen hun rollator laten nakijken op veiligheid en waar nodig kunnen de remmen bijgesteld worden. Ook de juiste hoogte kan ingesteld worden. Hier zijn geen kosten aan verbonden. De zogenaamde rollator APK vindt plaats in het Dorpshuis Fort Vreeswijk.

Een fysiotherapeut en de wijkverpleegkundige van Buurtzorg geven tips en adviezen over een goede houding tijdens het lopen met een rollator en het makkelijker nemen van hindernissen. Hiervoor wordt een oefencircuit uitgezet. Er worden ook tips gegeven over goed en veilig gebruikmaken van uw rollator. Daarnaast kunt u kennismaken met laagdrempelige voorzieningen in de wijk die uw wereld en mogelijkheden verruimen. U kunt o.a. kennismaken met de contact- en ontmoetingsmogelijkheden op Fort Vreeswijk en de mogelijkheden die de Algemene Hulpdienst Nieuwegein biedt om mensen die slecht ter been zijn te ondersteunen bij boodschappen doen, winkelen, vervoer, uitjes, bezoek aan huis, en ook om op een alternatieve manier in beweging te blijven op de duofiets.

Jaarlijks, in de zomer, organiseert Dorpshuis Fort Vreeswijk met Buurtzorg, Algemene Hulpdienst, Repaircafé en Wammes Fysiotherapie de Rollator APK. Deelnemers aan de vorige APK’s vonden deze activiteit zeer nuttig en heel gezellig. Om 13.00 uur staat er koffie en thee klaar met iets lekkers erbij. Meer informatie via: 030-6067409.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk