Roeivereniging straks zonder huisvesting

Roeivereniging de Doorslag lijkt per 1 december zonder huisvesting te zitten. Stopzetting van activiteiten en ledenverlies dreigt. De Partij van de Arbeid maakt zich hier grote zorgen over en heeft het college gevraagd hoe het staat met de nieuwe huisvesting op de gemeentewerf. Als deze niet op tijd gereed is, wil de PvdA dat het college de roeivereniging helpt met een tijdelijke oplossing, totdat de gemeentewerf klaar is.

De roeivereniging, nu nog gehuisvest op het terrein van Tata Steel, moet daar 1 december vertrekken. Er is nog geen duidelijkheid over eventuele nieuwe huisvesting op de gemeentewerf, zoals eerder met de roeivereniging werd afgesproken. Als er niet snel een oplossing gevonden wordt, moet de roeivereniging haar activiteiten staken.

Voor veel actieve Nieuwegeiners kan dan een inmiddels vertrouwde en bekende sportmogelijkheid verdwijnen. Roeivereniging de Doorslag bestaat sinds 2004. Met een groep actieve mensen is de vereniging inmiddels uitgegroeid tot 70 leden. Door de beperkingen van de huidige locatie is er inmiddels zelfs een wachtlijst. Op een goede nieuwe locatie verwacht de roeivereniging verder te kunnen groeien.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk