ROC Nieuwegein wint Fairtrade Stimuleringsprijs

Het Horeca en Travel College ROC, afdeling Nieuwegein is gekozen als beste fairtrade organisatie van Nieuwegein. Tijdens de bijeenkomst van de Ondernemerskring Nieuwegein (OKN) van afgelopen maandag 10 oktober werd de Fairtrade Stimuleringsprijs aan het ROC uitgereikt door burgemeester Frans Backhuijs, voorzitter van het Comité van Aanbeveling van de stichting Fairtrade Nieuwegein.

De stichting Fairtrade Nieuwegein is van mening dat het ROC Nieuwegein het meest actief is op het gebied van fairtrade. Zo worden niet alleen in de horecafaciliteiten fairtrade producten aangeboden, maar wordt fairtrade ook actief onder de aandacht gebracht bij de studenten. Binnen het ROC wordt er tevens over fairtrade gediscussieerd in relatie tot de opleidingen. Door deze positieve en actieve instelling bereikt het ROC een grote doelgroep (jongeren en 18-plussers) om het gebruik van faire handel en dus eerlijke producten te stimuleren.

De bijeenkomst van de Ondernemerskring Nieuwegein stond deze avond volledig in het teken van Duurzaamheid, MVO, MBO & Fairtrade met als gastsprekers Frans Backhuijs, burgemeester van Nieuwegein, Wouter Kolff, wethouder van onder meer Economische Zaken, Hanneke Weesie van Samen voor Nieuwegein en Marion Patist van VNM , Slimmer op Weg.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk