ROC Midden Nederland dringt mbo-vacatures terug met speeddate

Op dinsdag 13 februari ontmoetten horecastudenten en -bedrijven elkaar tijdens de speeddates van het Facility, Horeca en Travel college in Nieuwegein. ROC Midden Nederland sloeg voor deze speeddates de handen ineen met het bedrijfsleven. Op deze manier hopen zij samen het aantal openstaande mbo-vacatures terug te dringen. Dat hier behoefte aan is laat de forse groei in het aantal vacatures voor mbo’ers zien. Alleen al in de horeca- en recreatiesector waren vorig jaar tussen februari en augustus bijna 50.000 openstaande vacatures.

Van speeddate naar werkplek
Ruim 70 bedrijven uit de hele regio verzamelden zich om kennis te maken met potentiële stagiaires of werknemers. Aanwezige restaurants als Vroeg uit Bunnik, hotelketen Van der Valk, Brothers Horeca Groep, Hotel Restaurant de Nederlanden en Okura uit Amsterdam zijn hard op zoek naar goede horecastudenten. Ook Ralph Klaare, eigenaar van restaurant De Schildkamp, schoof aan tijdens de speeddates. “Het bedrijfsleven staat te springen om goede horeca mbo’ers”, aldus Klaare.

Het mbo verdient de aandacht
Door korte gesprekjes met verschillende bedrijven konden de studenten zich oriënteren op een beroep in de horeca. In verschillende rondes presenteerden de studenten en de bedrijven zichzelf aan elkaar. “Met deze speeddates wilden wij mbo-leerlingen een podium bieden, want zij verdienen de aandacht van het bedrijfsleven” aldus Bas Scheerhoorn, stagecoördinator Facility, Horeca en Travel College.

Facility, Horeca & Travel College
Het Facility, Horeca & Travel College is een van de 13 kleinschalige, branchegerichte mbo-colleges van ROC Midden Nederland. Op het Facility, Horeca & Travel College worden studenten opgeleid voor het horecavak, de wereld van de Facilitaire Dienstverlening of de sector Toerisme. Studenten leren om de wensen van hun gasten te vervullen en ze te laten genieten van een professioneel bereide maaltijd, een prettige werkomgeving of een welverdiende vakantie. In de interne levensechte leerbedrijven doen studenten in een vertrouwde, veilige omgeving praktijkervaring op.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren