ROC en Vancansoleil werken samen

Vandaag zijn Vacansoleil Camping Holidays en ROC Midden Nederland een samenwerking aangegaan. Met ingang van schooljaar 2015-2016 starten ROC Midden Nederland en Vacansoleil Camping Holidays met de Vacansoleil Leisure Academy binnen het Facility, Horeca & Travel College van locatie Nieuwegein van ROC Midden Nederland. Ze zullen de opleidingen Leidinggevende Travel & Hospitality en Leidinggevende Leisure & Hospitality aanbieden. Dit zijn opleidingen op niveau 3 en 4 in de beroepsopleidende leerweg (BOL). Studenten worden hiermee opgeleid tot professional in de recreatiebranche.

Cocreatie tussen bedrijfsleven en onderwijs is een belangrijk speerpunt voor ROC Midden Nederland. Door de samenwerking tussen Vacansoleil en Facility, Horeca en Travel College maken onze studenten vanaf dag één kennis met de echte beroepspraktijk. Benoemen vanuit perspectief ROC Midden Nederland.
Stageplaatsen in binnen- en buitenland op één van de 430 topcampings zijn door de samenwerking gegarandeerd. Studenten die een van deze opleidingen met een diploma afsluiten zijn klaar voor een baan in de recreatiebranche of kunnen doorstuderen.

Sinds de oprichting in 2003 is de Vacansoleil Leisure Academy een toonaangevend opleidingsinstituut binnen de recreatiebranche. Vacansoleil Camping Holidays is campingspecialist en werkt samen met meer dan 450 topcampings in 16 Europese landen. Alle kennis en ervaring van de organisatie, de partnercampings en de verschillende regionale opleidingscentra is in de opleiding verwerkt. De opleidingen van de Vacansoleil Leisure Academy zijn dan ook zeer praktijkgericht, veelzijdig en internationaal van opzet. Inmiddels zijn meer dan 1300 studenten afgestudeerd.

Er is in de recreatiebranche een grote behoefte aan goed opgeleide en enthousiaste medewerkers. Dankzij de uitgebreide praktijklessen en diverse stages hebben afgestudeerden met een diploma van de Vacansoleil Leisure Academy een brede basis voor een vliegende start in de recreatiebranche. Ze kunnen terecht bij diverse werkgevers en in verschillende functies. Bovendien studeren de studenten af in maart. Dit sluit naadloos aan bij het hoge banenaanbod in deze periode. Daarnaast kan Vacansoleil Camping Jobs – de afdeling binnen Vacansoleil die de werving en selectie van campingmedewerkers verzorgt – afgestudeerden ondersteunen in hun zoektocht naar de juiste baan. Zij plaatsen jaarlijks ruim 1200 medewerkers in diverse animatie-, receptie- en horecafuncties.

Donderdag 7 januari van 18:00 tot 21:00 vindt de open avond plaats op het Facility, Horeca en Travel College van ROC Midden Nederland op de Newtonbaan 12 te Nieuwegein. Hier zullen zowel studenten als docenten bij aanwezig zijn om toekomstige studenten een goed beeld te geven van de opleiding.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk