ROC Dassenweide gaat renoveren/uitbreiden

Het ROC Veiligheid en Defensie College aan de Dassenweide 3 gaat renoveren en uitbreiden. Vanwege de groei van de opleiding voldoet de huidige huisvesting niet meer. Om de plannen toe te lichten werd dinsdagavond een informatiebijeenkomst georganiseerd voor omwonenden en andere betrokkenen.

De plannen bestaan eruit om, met name de binnenkant van het gebouw, te moderniseren op het gebied van onder andere de functionaliteit, inrichting van de beschikbare ruimte en klimaatbeheersing. De eigenlijke uitbreiding zal plaats vinden door slim gebruik te maken van de aanwezige mogelijkheden die het gebouw daartoe biedt. Meest in het oog lopende vernieuwing is de geplande nieuwe toegangspui aan de zijde van de Dassenweide, die voorziet in een geïntegreerde klimwand van ruim elf meter hoog.

De planning is om zo spoedig mogelijk met de werkzaamheden aan te vangen en deze voor het begin van het komende schooljaar af te ronden, zodat het vernieuwde gebouw bij aanvang van de nieuwe cursussen in gebruik kan worden genomen. Het traject is vooralsnog in de voorbereidende fase en de gemeente Nieuwegein heeft nog geen bouwvergunning afgegeven. Lees meer op www.nieuwegeinsewijken.nl/batau-noord/

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk