Katern

Robert Meeuwsen wil deze zomer schitteren op de Neude

Afgelopen weekend won Nieuwegeiner Robert Meeuwsen samen met Alexander Brouwer het internationale beachvolleybaltoernooi van Aalsmeer. Het was voor bronzen medaillewinnaars van de Spelen van Rio alweer de derde toernooizege van 2018. Het is een mooie opmaat naar het EK, dat komende zomer onder meer op de Neude in Utrecht plaatsvindt. “De speelsteden zijn Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Apeldoorn, maar ik wil er alles aan doen om in Utrecht te spelen”, zegt Meeuwsen, die als zaalvolleyballer groot werd bij het Nieuwegeinse Vrevok.

Het nieuwe jaar is dus goed begonnen voor Meeuwsen en Brouwer. “2017 was niet goed. Alexander raakte geblesseerd en de focus was er niet helemaal in het jaar na de Spelen”, verklaart Meeuwsen. Het duo stak met de Utrechtse bondscoach Gijs Ronnes de koppen bij elkaar en besloot dat het anders moest. “We hebben keihard getraind afgelopen winter. En dat betaalt zich uit in toernooizeges.”

De belangrijkste zege die dit jaar geboekt kan worden, is die op het EK. Meeuwsen en Brouwer werden in 2013 wereldkampioen en wonnen brons op de Olympische Spelen van 2016. “Maar een Europese titel hebben we nog niet.”

Deze week traint het koppel in Nederland. Volgende week staat alweer een World Tour-toernooi op het programma, in Zwitserland.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren