Robert Leene wordt Franchisenemer van nieuw McDonald’s restaurant in Nieuwegein

Robert Leene wordt de Franchisenemer van het nieuwe McDonald’s restaurant in Nieuwegein. De bouw van het familierestaurant op bedrijventerrein Het Klooster, langs de A27, is in volle gang en het restaurant zal in december haar deuren openen. McDonald’s restaurant Nieuwegein gaat in de directe omgeving zo’n tachtig arbeidsplaatsen bieden en zoekt nieuwe collega’s die zich verder willen ontwikkelen in het restaurant of gewoon op zoek zijn naar een leuke bijbaan.

Robert Leene

Leene begon in april 1988 als parttime medewerker in het McDonald’s restaurant Zwolle Centrum en groeide al snel door naar leidinggevende functies in het restaurant en vervolgens bij het Nederlandse hoofdkantoor en vervolgens ook bij de Europese organisatie. In april 2021 maakte hij de overstap naar het lokaal ondernemerschap als nieuwe Franchisenemer van McDonald’s restaurant Bodegraven. Het McDonald’s restaurant in Nieuwegein, op het nieuwe foodcourt op bedrijventerrein Het Klooster, zal Leene nu ook als Franchisenemer onder zijn hoede nemen.

Leene verheugt zich als nieuwe Franchisenemer op de spoedige opening van het restaurant: “We zijn de gemeente Nieuwegein en projectontwikkelaar Dunavast erg dankbaar voor de fijne samenwerking tot dusver. We zijn trots dat we straks onderdeel uitmaken van dit nieuwe foodcourt en kijken ernaar uit hier een succes van te maken, samen met onze buren. We hopen dan ook dat het restaurant een fijne ontmoetingsplaats zal worden voor alle bewoners van Nieuwegein en iedereen die onderweg behoefte heeft aan een aangename tussenstop.”

Ook erkent hij als geen ander het belang van goede medewerkers om een goed restaurant te runnen: “Zij snappen allemaal dat zij zélf het verschil kunnen maken en invloed hebben op het product en daarmee op de tevredenheid van de gasten. Op dit moment zijn wij dan ook hard op zoek naar enthousiaste nieuwe collega’s die zich bij ons verder willen ontwikkelen, bijvoorbeeld door het volgen van een mbo- of hbo-opleiding aan onze McDonald’s Academy.” Geïnteresseerden in een leuke bijbaan of carrière met volop ontwikkelingsmogelijkheden kunnen op www.werkenbijmcdonads.nl voor meer informatie terecht.

Voor veel werknemers is McDonald’s niet alleen een eerste bijbaan, maar ook een plek waar collega’s kunnen groeien, ontwikkelen en vooral zichzelf kunnen zijn. De afgelopen tien jaar behaalden zo’n zesduizend medewerkers door heel Nederland een erkend mbo-diploma via de McDonald’s Academy, in samenwerking met opleidingspartner SVO. Het afgelopen jaar voegde McDonald’s daar een associate degree programma op hbo-niveau aan toe. Met de McDonald’s Academy biedt McDonald’s een unieke combinatie van werken en leren aan. Uiteraard zijn ook nieuwe collega’s van restaurant Nieuwegein welkom op de McDonald’s Academy.

Het restaurant in Nieuwegein zal haar deuren december van dit jaar openen. Duurzaamheid staat centraal in de ontwikkeling: het restaurant wordt volledig gasloos, krijgt groene energie, een warmteterugwinsysteem om met keukenwarmte de lobby te verwarmen en energiezuinige friteuses. Op het parkeerterrein komen elektrische snellaadpunten. Het restaurant heeft binnen straks 165 zitplaatsen en buiten een terras.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk