Katern

RMN start voorlichtingscampagne GFT restafval

In de gemeenten waar RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) inzamelt, waaronder Nieuwegein, bestaat de inhoud van een gemiddelde container voor restafval voor 38% uit GFT. Zonde, want GFT is een kostbare grondstof, die – mits apart ingeleverd – kan worden verwerkt tot compost of biogas. Stank en ongedierte zijn veelgenoemde bezwaren die genoemd worden als het gaat om de inzameling van GFT. Vooral in de zomermaanden. Maar ook onwetendheid over wat er wel en niet bij het GFT mag worden aangeboden, maakt dat (meestal) etensresten nog met het restafval worden meegegeven. RMN gaat daarom vanaf komende maand voorlichting geven om inwoners te helpen om hun Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT) zo goed mogelijk te scheiden.

RMN directeur Rob Schram: “Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van de inwoners is gemotiveerd om GFT te scheiden. Met deze campagne, die door de gemeenten wordt ondersteund, verwachten wij veel van de bezwaren weg te nemen”. De campagne bestaat onder andere uit filmpjes waarin afvalgoeroe dr. Groen praktische tips geeft tegen stankoverlast en beestjes in de container. De filmpjes zijn vanaf  1 juni te bekijken op www.rmn.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren