RMN publiceert jaarverslag 2013

RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) heeft in 2013 in totaal 114.223 ton afval ingezameld bij 100.054 huishoudens. Dit blijkt uit het deze week gepubliceerde jaarverslag van 2013. De gemeenten Baarn en IJsselstein maken sinds 1 januari 2013 deel uit van de gemeenschappelijke regeling. RMN bestaat daarmee uit 5 deelnemers. Na uitsluiting van de, als gevolg van deze uitbreiding stijgende hoeveelheid ingezameld afval, laten de RMN gemeenten een daling van afvalstoffen zien van 5%.

Het jaarverslag heeft als thema ‘Koers bepalen’. Rob Schram, directeur RMN: “Afgelopen jaar heeft voor RMN in het teken gestaan van koers bepalen. We hebben ons uitgebreid georiënteerd op mogelijke taakverbreding en gebiedsuitbreiding. Ook heeft er een interne organisatiewijziging en herinrichting van het automatiseringssysteem plaatsgevonden.”

In het jaarverslag is te lezen dat het recyclingpercentage van de RMN gemeenten varieert van 51% tot 66%. “Gemiddeld staan we op 58%. Dit percentage moet worden verhoogd om aan de landelijke doelstellingen te voldoen. Onder andere door gezamenlijke beleidskeuzes, richten we ons het aankomende jaar op het verder verbeteren van het recyclingpercentage”, aldus Schram.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk