Rioolvervanging Kempenaerpark

De riolering Kempenaerpark wordt nog dit najaar vervangen ter voorbereiding van de herinrichting van winkelplein Galecop. De riolering tussen twee putten is verzakt waardoor het afvalwater niet goed wordt afgevoerd. Dit probleem is op te lossen door de eerste put (zonder pomp), ter hoogte van het Schermerhornpark, te vervangen door een pomp met put en de vrijverval riolering te vervangen door een persleiding. Hierdoor kan het afvalwater wel goed worden afgevoerd.

De vervanging van de eerste put wordt bemoeilijkt door de diepe ligging van deze put en de hoge grondwaterstand. Via een onderwater betonconstructie kan de eerste put op duurzame wijze worden vervangen. Hierdoor is meer geld nodig dan oorspronkelijk geraamd. Bij aanschaf van elektrisch/mechanische delen van pompgemalen is eerder gekozen voor een bepaald systeem. Vanwege standaardisatie van producten is het elektrisch/mechanische gedeelte van de pompput enkelvoudig onderhands aanbesteed. Dit wijkt af van de grensbedragen genoemd in het gemeentelijk Aanbestedingsbeleid 2006.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren