Katern

Riny Kooijman is winnaar 3e Zevenstar Bier Brouw wedstrijd

Het Zevenstar Bier Collectief heeft in februari jongst leden voor de derde maal een bierbrouw wedstrijd uitgeschreven voor de thuisbrouwers. Om mee te kunnen doen aan de wedstrijd moest men of in Nieuwegein wonen of lid zijn van het Zevenstar Bierbrouwers Gilde. De opdracht luidde dit maal maak een Amber bier.

Afgelopen donderdag hebben de thuisbrouwers hun thuis gebrouwen bier ingeleverd. Zaterdag is het door hen gebrouwen bier door de keurmeesters van het Bier Keurmeesters Gilde gekeurd. Dit deden de keurmeesters door te ruiken, te proeven en te beoordelen op o.a. geur smaak en helderheid. Natuurlijk moest het ook voldoen aan de eisen van Amber bier. Na een nauwkeurige keuring werd uiteindelijk de winnaar gekozen. Op dinsdag werd in boerderij de Middenhof aan het Duetlaantje in Nieuwegein de winnaar bekend gemaakt.

Dit maal was de winnaar Riny Kooijman. Dit is de tweede maal dat Riny de winnaar is van de wedstrijd. Ook vorig jaar won hij met de Quadrupel de Zevenstar Schavuit. Hij had een prachtig Amber bier gebrouwen. De keurmeesters noemden het een laagdrempelig en goed doordrinkbaar bier. Het bier is mooi in balans, waarbij de smaak van de donkere moutsoorten, de fruitigheid, de lichte zoetigheid en hopbitterheid een mooie eenheid vormen en uitvloeien in een aangename, licht bittere afdronk. Een smaakvol bier, waarbij elke slok uitnodigt tot de volgende. Een mooi voorbeeld van deze bierstijl.

Het recept van het Amber bier wordt bewerkt voor 1000 liter en zal deze maand nog gebrouwen worden. In juni zal het amber bier dat de naam Zevenstar ‘Jutphaasje’ heeft, verkrijgbaar zijn op de verschillende locaties in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk