Rijnhuizen Uitgebeeld 2012

Stichting Beeldenpark Rijnhuizen organiseert na vier succesvolle edities, voor de vijfde keer Rijnhuizen Uitgebeeld. Op 26, 27 en 28 mei 2012 (Pinksterweekend) exposeren 35 kunstenaars hun werk in het kasteel en de bijbehorende tuinen. Landgoed Rijnhuizen aan de Edisonbaan 14 in Nieuwegein is die dagen toegankelijk voor publiek van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

U kunt genieten van ruim 250 kunstwerken in de prachtige kasteeltuinen van veelal nieuwe kunstenaars voor Rijnhuizen Uitgebeeld. Klein ruimtelijk werk en schilderijen worden geëxposeerd in de kasteelzalen. Dit wordt gecombineerd met een kasteel uit het jaar 1640, de normaal gesproken ontoegankelijke tuinen, diverse muzikale optredens en een gratis speurtocht voor de kinderen. Op zondag en maandag is er beeldend theater. Het geëxposeerde werk is te koop en er is kunst voor elk budget.

De deelnemende kunstenaars zijn zorgvuldig geselecteerd, zodat er een zeer divers aanbod is. Keramiek, glas, schilderijen, hout, steen, textiel, polyester, metaal, fotografie, brons, gedichten en installaties. Van abstract tot figuratief. De tuinen zijn al even divers als de geëxposeerde kunstwerken. Een loofgang, een coniferencollectie, een bos, een eikenlaan en diverse gazons. Deze combinatie van kunst, kasteel en natuur maakt Rijnhuizen Uitgebeeld 2012 tot een prachtige expositie. Onze dichter Ton de Gruijter maakte er dit gedicht over.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk