‘Rijnhuizen Buitengewoon’ ook vandaag open

Afgelopen zaterdag werd de eerste editie van ‘Rijnhuizen Buitengewoon’ feestelijk geopend door kasteelheer Jan Scholt en wethouder John van Engelen. Ruim zestig amateur- en professionele kunstenaars uit de regio tonen in de mooie tuin van kasteel Rijnhuizen hun werk in expositietenten en langs de beeldenroute. Ook vandaag, zondag 26 augustus, is de tuin van het kasteel van 12.00 uur tot 17.00 uur geopend, evenals de kunst op Fort Jutphaas. Onze redactie was aanwezig tijdens de opening en maakte bovenstaand videoverslag.

‘Rijnhuizen Buitengewoon’ is meer dan schilderijen, keramiek en beelden. Zes woordkunstenaars delen hun zielenroerselen met de bezoekers. Overwegend jonge musici onderhouden het publiek op het terras met een verrassende variatie in muziek: klassiek, jaren-vijftig en hedendaags. Vier van de exposerende kunstenaars geven workshops voor geïnteresseerde bezoekers, bijvoorbeeld sieraden maken van speksteen of tekenen met soft pastelkrijt. Er is er zelfs een workshop speciaal voor kinderen; zij kunnen terecht bij de ‘Kids Art Club’, waar ze alles leren over kleuren en ook zelf aan de slag kunnen.

Voor meer informatie over kunstenaars, tijden van voordrachten en workshops, aanvangstijden van de rondleidingen en bereikbaarheid van het terrein zie de website van dit evenement.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren