Katern

Rijkswaterstaat maakt steunpunten winterklaar, ook in Nieuwegein

De herfst moet nog wel beginnen maar om goed voorbereid te zijn op de winter test Rijkswaterstaat bij alle 56 steunpunten het materieel, zoals strooiwagens en sneeuwschuivers. Ook worden nieuwe routes doorgenomen, nieuwe chauffeurs opgeleid en krijgen de andere chauffeurs een opfriscursus. Als het vriest en sneeuwt wil de dienst binnen twee uur op het hele landelijke wegennet strooien; 3200 kilometer, inclusief op- en afritten.

Vorige winter is bij de gladheidsbestrijding in totaal 75 miljoen kilo strooizout verbruikt. Dat wordt weer aangevuld. Het zout gaat naar de steunpunten en grote loodsen in onder meer Nieuwegein. Om de gladheid tijdens winterse omstandigheden te bestrijden, kan Rijkswaterstaat 546 strooiwagens en 350 sneeuwploegen inzetten. Daarnaast staan er 2 Firestorms, 1 Lavastorm en 1 Filesproeier klaar.

Om te kijken of alles volgens schema verloopt, houdt Rijkswaterstaat volgende week zaterdag een zogenoemde vlootschouw. Op 1 oktober wil Rijkswaterstaat alles op orde hebben en ‘winterklaar’ zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren