Rijdend concertzaal naar Nieuwegein

De Classic Express van het Prinses Christina Concours komt naar Nieuwegein. Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 november staat het rijdende theater aan de Hagestede. Het is een trailer die kan uitschuiven tot een concertzaal van 14 meter lang en 7 meter breed. Prijswinnaars van het Prinses Christina Concours laten basisschoolleerlingen daar genieten van een concert.

In de concertzaal passen ongeveer 35 kinderen. Binnen staan zitjes en er is een klein podium met concertvleugel waar de muzikanten en de presentator kunnen plaatsnemen.

De Classic Express is een initiatief van het Prinses Christina Concours. Het wil hiermee basisschoolleerlingen laten kennismaken met klassieke muziek. Schoolkinderen hoeven niet alleen stil te luisteren, ze kunnen ook vragen stellen aan de prijswinnaars van het concours en mogen ook zelf muziek maken.

Kinderen tot en met 11 jaar die zelf een muziekinstrument bespelen of kunnen zingen, zijn op donderdag 7 november vanaf 15.30 uur van harte welkom om in de Classic Express een filmpje van zichzelf te laten opnemen. Aanmelden voor de opnamestudio is verplicht en kan via deze website. Het is ook mogelijk om thuis een eigen filmpje te maken voor het Prinses Christina Junior Concours. De sluitingsdatum van het online concours is op zondag 5 januari 2014. Kijk voor meer informatie op de website van de organisatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren