Rijbewijs kwijt na gevaarlijk rijgedrag door de wijk

Maandagavond 22 augustus hield een agent op de Graaf Gustaaflaan in de wijk Fokkesteeg een man aan die even daarvoor onder invloed achter het stuur had gezeten.
Rond 18.45 uur die avond kwam de melding binnen bij de politie in Nieuwegein dat een man in een auto zeer gevaarlijk en met hoge snelheid door een woonwijk zou rijden. De auto zou een boom en een andere auto hebben geraakt. Ter plaatse stond de auto geparkeerd in een tuin aan de Graaf Hermanlaan, de bestuurder was weggerend in de richting van de Graaf Gustaaflaan. Een motoragent reed erheen en zocht naar de man.
De man bleek zich verstopt te hebben in de bosjes. Op aanspreken van de agent kwam hij tevoorschijn maar zette het op een rennen. De motoragent gebruikte pepperspray om de verdachte onder controle te krijgen. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.
Omdat de man niet in staat was om een blaastest te doen, werd er door een arts een bloedblok afgenomen. Na verhoor werd hij met proces- verbaal voor rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag heengezonden. Zijn rijbewijs werd ingenomen.
autofokkesteegintuin
Foto: Peter van Dijk

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk